11 mar. 2016

XA SE COÑECEN AS VINTE TAPAS QUE PARTICIPARÁN NO QUIROGA DE TAPAS

          O Concello de Quiroga poñerá en marcha dende o 17 ao 25 de marzo a 5ª edición do Concurso "Quiroga  de Tapas".

Os vinte establecementos participantes presentaron  a tapa coa que van participar .

    Adega de María:As cousas da miña terra.
Palmeras: Tabulé.
Portón: Callos con fabas de Lourenzá.
Raposo: Hamburguesa rústica de Quiroga.
Quiper: Strogonoff da Eva, tudo junto e mesturado.
A Taberna: Tapa A Taberna.
Ruxe: Paneta.
          Lago: Champiñons recheos, soia e tomates cherry
Félix: Mata fame arrollao.
           O Roxo Vivo: Ensalada de salmón marinado e aguacate con vinagreta de lima.
Casa Torres: Escalopines de tenreira en salsa crema, champiñóns, tallarines e verde
           ChapaKuña 3: Croquetas de lagostino e xamón ibérico con ensalada de queixo, froitos secos e mel de Quiroga.
O Recuncho de Dino: Pasteliño de verduras con salsa de piquillos.
Dimar: roliño recheo de langostinos e grelos con crocante de millo, crema de Arzúa e milfollas de pataca ó forno con aceite de do Val de Quiroga.
Ferreiriño: Niño de cogomelos.
Escaleira: Galician people.
          A Barca: Montaña de pataca ao queixo.
Vinoteca Quiroga: Tosta do mar.
          Mesón da Clara: Carne mechada ao whisky.
Dakar: Medallón de solombo ás dúas salsas.
Na presente edición hai numerosos premios para as persoas que completen o circuito e emitan o seu voto á mellor tapa entre todas as participantes. Así poden optar a un premio de  300,00€ en metálico; un circuito termal, con estancia, almorzo e comida no Balneario de Augas Santas(Pantón) para dúas persoas; unha estancia e almorzo para dúas persoas na Hospedería Ferrería de Quintá; unha estancia para dúas persoas na Aldea Rural “O Busto” (Pobra de Brollón); unha noite para dúas persoas no Hotel Conde de Lemos (Monforte); varias comidas ou ceas para dúas persoas en diversos establecementos; unha visita ás instalacións e degustación de Viño para catro persoas no Centro doViño Ribeira Sacra; ou un lote de productos  típicos de Caurelor, Lar de Ricobao, Porvide e Morriña.
         

Pola súa banda o local gañador da mellor tapa da presente edición recibirá100 € e unha praca conmemorativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario